GENIET VAN RUIMTE, RUST EN NATUUR BIJ ONS IN DENEMARKEN

WIJ ZIJN DE FAMILIE VINKE

ONZE BED & BREAKFAST EN APPARTEMENTEN IN DENEMARKEN

DE MINI CAMPING VAN STILBJERG IN DENEMARKEN

WAT IS ER TE DOEN IN DE OMGEVING

Varde Denemarken

Varde

Het centrum van het stadje Varde ligt op 5 km vanaf Stilbjerg B&B; een gezellig stadje wat al bijna duizend jaar oud is.

Even buiten het centrum ligt Varde Miniby. Hier is Varde nagebouwd op een schaal van 1:10 dus 10 keer zo klein als in het echt.

Het is te vergelijken met Madurodam.

Esbjerg - Denemarken

Esbjerg

In deze grote havenplaats bevindt zich de Fiskeri og Søfartsmuseet; een museum over de visserij met oude boten en skeletten van aangespoelde walvissen.

Ook bevindt zich er een aquarium, speeltuin en op gezette tijden worden er zeehonden gevoerd.

Legoland - Denemarken

Legoland

Alles draait hier om de beroemde legosteentjes en die prachtige bouwwerken zie je ook overal door het park. Er is zelfs een legowereld waar veel grote steden zijn nagebouwd van Lego.

Voor de kleintjes is er een duploland en voor de grotere kinderen zijn er leuke en spannende attracties, zoals achtbaan Polar Land.

Dit is echt een dagje uit voor de hele familie.

stranden - Denemarken

Stranden

Henne Strand, Vejers Strand en Blåvand zijn prachtige brede stranden met gezellige strandtentjes.

Kvie Sø Pandekagehuset Denemarken

Kvie Sø Pandekagehuset

Aan het meer Kvie Sø is het heerlijk zitten op het terras van het gezellige pannenkoekenrestaurant Kvie Sø.

Een dag uit voor het hele gezin, zwemmen, spelen in de speeltuin, wandelen langs het meer en als afsluiter een heerlijke pannenkoek.

Dit restaurant is niet alleen gespecialiseerd in pannenkoeken maar ook in Belgische biertjes.

Vikingcenter - Ribe - Denemarken

Ribe

Ribe is het oudste stadje van Scandinavië. Het is een oud en mooi stadje met leuke straatjes en een bezoek aan de domkerk is de moeite waard. Met het beklimmen van de toren zal je worden beloond met een prachtig uitzicht over Ribe en de Waddenzee.

Drie kilometer buiten Ribe bevindt zich het Vikingcenter. In dit open lucht museum waan je je in een echt Vikingdorp en zie je hoe het er in die tijden aan toeging. Leuke activiteiten voor jong en oud.

Mandø,Rømø en Fanø

Mandø,Rømø en Fanø

Deze schitterende Deense waddeneilanden zijn beschermd natuurgebied. Mandø kun je bereiken met een speciale bus die door een tractor door het water wordt getrokken. Mandø heeft een prachtig strand en je kunt heerlijk over het eiland wandelen.

Rømø kun je bereiken over een brug. Op Rømø kan je met je auto helemaal tot aan de zee rijden. Dus op het strand rijden mag daar gewoon.

Fanø is te bereiken met een veerboot vanuit Esbjerg.

Ringkøbing fjord - Denemarken

Ringkøbing fjord

Ringkøbing Fjord is het grootste meer van West-Jutland. Hier leven verschillende vogelsoorten. Dichtbij dit beschermd natuurgebied liggen de stranden  Hvide Sande en Søndervig Strand waar je heerlijk de dag door kan brengen.

Tambours Have - Denemarken

Tambours Have

Op 10 kilometer van Stilbjerg bevindt zich het resultaat van de wens van één natuurliefhebber om planten, afkomstig van de hele wereld, te verzamelen en ze te zien groeien in zijn eigen tuin. Natuurlijk was het Deense klimaat niet geschikt voor een tropisch woud, maar het is gelukt om planten van zelfs warmere werelddelen te laten wortel schieten en zich naar Engelse, Duitse, Aziatische en noordelijke tuintradities te laten schikken.

Hou je van de natuur dan is deze tuin het bezoeken meer dan waard en trek goede wandelschoenen aan, want de tuin is erg uitgestrekt.

Restaurant Hodde Kro - Denemarken

Hodde Kro

Wil je graag typisch Deens eten dan is dit restaurant een aanrader!

WAT ANDEREN OVER ONS ZEGGEN

MAARTEN KORTEKAAS – NEDERLAND – 11/09/2016 *****

‘Het aanraden waard,  gezellige mensen, goeie bedden, goed ontbijt en het belangrijkste een hele mooie omgeving.’

NICO & TINEKE VINKE – NEDERLAND – 29/08/2016 *****

‘Heerlijk verblijf in een relaxte omgeving. Onbekend Denemarken is een land geworden om van te houden. Vooral B&B STILBJERG en in het bijzonder de enthousiaste eigenaren.’

NETTA BACKX – NEDERLAND – 31/7/2016 *****

‘Prachtig wat een ruimte. Heel veel succes.’

YVONNE VAN DEN BERG – NEDERLAND – 04/09/2016 *****

‘Wat een lieve mensen en prachtige omgeving! Het is er relaxed en je kunt er heerlijk tot rust komen.

MARTHA HEEMSKERK – NEDERLAND – 26/08/2016 *****

‘Wij waren er 2 dagen met de camper. Wat een heerlijke relaxte omgeving. Een prachtig landgoed wat de moeite van het bezoeken zeker waard is.’


RINGKØBINGVEJ 143 - 6800 VARDE - DENEMARKEN